+359 89 846 9567
Пон - Нед: 08:00 до 21:00

За града

Хоспис Омега се намира в град Видин

който е  с многовековна история. Създаден е през древността. По време на Римската империя е сред главните градове в провинция Горна Мизия. По време на Втората българска държава Иван Срацимир се отделя от Търновското царство и създава Бъдинското (Видинското)царство, което по – късно е покорено от османските турци.
Градът е разположен на десния бряг река Дунав, Дунав мост 2 го свързва с Румъния, а на запад граничи със Сърбия.
Крайдунавската градска градина на Видин е с уникален ландшафт и архитектура. В нея се смесват елементи от австрийските барокови паркове с характерни за английските градини редуване на открити и закрити пространства.
Крепостта Баба Вида се счита за единствената изцяло запазена крепост в България. Служила е за замък на владетеля през Средновековието.
Историческият музей във Видин е един от най- старите научни и културни институти в града. Той организира периодично културни събития, нощ на музейте, фестивал Видин – градът на трите крепостии др.
На 50 км. От Видин се намират Белоградчишките скали, които са главна туристическа дестинация на северозападна България. Те представляват система от склани групи, естествено образувани, на места високи да 200 м., формирани в течение на милиони години. Всяко лято Софийска опера и балет организира „Опера на върховете“ – представления на сцена в крепостта на скалите.
Видинската симфониета участва активно в културния живот на града с богата програма от концерти.
Библиотека „Михалаки Георгиев“ организира множество събития – изложби, поетични четения, срещи с автори и др.